wikishimi.com
هوش مصنوعی و توانایی یادگیری جای رباتهای خودکار امروزی را خواهند گرفت.
اختصاصی ویکیشیمی:
سال گذشته، کووید-19 هدایتگر استفاده از "فناوریهای نوپدید در تولید" بوده است، چشمانداز بهرهوری از تکنولوژی در تولید طی 10 سال آِینده چگونه خواهد بود؟
دیجیتالیسازی اتوماسیون -تولید با استفاده از دستگاههای خودکار- طی سال گذشته مورد توجه بسیاری از صنایع تولیدی قرار گرفت. محبوبیت فناوریهای نوپدید (Emerging technologies) تا حدودی به دلیل همهگیری کرونا میباشد. کووید-19 به طور غیرمنتظرهای پیشرفت دیجیتالیسازی در اتوماسیون را تسریع کرد زیرا کارخانهها ناچار به کار برای تولید لوازم ضروری با کمترین تعداد نیرو بودند.
سال 2020، تنها نیمنگاهی به توسعه فناوریهای آینده برای تولیدکنندگان بود. طی 10 سال آینده، فناوریهای نوپدید به امری عادی در کارخانهها تبدیل خواهند شد.
متیو پوتمن، مدیرعامل و بنیانگذار Nanotronics، گفت: " اتوماسیون در 10 سال آینده از استفاده از رباتها به استفاده از سیستمهای یادگیری مشارکتی واقعی تغییر خواهد یافت که به معنی پیشرفت رباتیک از طریق هوش مصنوعی و بهبود هوش مصنوعی از طریق همکاری با مردم است.
منتظر دیدن رباتهای هوشمند، چیزنتها (Internet of Things (IoT))، واقعیت افزوده (AR)، واقعیت مجازی (VR) و هوش مصنوعی (AI) باشید.
پوتمن پیشبینی میکند که شاهد تولید تجهیزاتی در بازار رباتها باشیم که به طور فزایندهای هوشمند و متصل به شبکه هستند.
تعداد رباتها افزایش خواهد یافت اما از آن مهمتر، رباتها متفاوت و هوشمندانه عمل خواهند کرد. علم رباتیک به جای آنکه از استراتژیها و تاکتیکهای انسانی پیروی کند، از تاکتیکهای هوش مصنوعی (AI) پیروی میکند.
با گسترش شبکهها، سیستمهای امنیتی سایبری بخشی مهمی از سیستمهای اتوماسیون خواهند شد.
علاوه بر رباتهای هوشمند و تجهیزات متصل به شبکه، احتمالاً شاهد استفاده گسترده از واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR) نیز خواهیم بود. برای ما که پیش از ظهور فناوری کنفرانس ویدئویی دو بعدی زندگی کردیم، احتمالا تصور ورود به سطح بالاتری از تعامل دشوار باشد اما واقعیت این است که بسیار به وقوع آن نزدیک هستیم.
با AR و VR کم و بیش آشنا بودهایم، هوش مصنوعی نیز به این روند اضافه خواهد شد. رابطهای کاربری جذابتری خواهد آمد تا ما تجربه لذتبخشتری در آموزش به رباتها و هوش مصنوعی داشته باشیم.
این فناوری در اختیار تولیدکنندگان کوچکتر قرار خواهد گرفت
طی دو دهه گذشته، فناوری پیشرفته اتوماسیون عمدتا در اختیار 10 درصد از بزرگترین تولیدکنندگان بوده است. با پایین آمدن هزینهها، فناوریهای پیشرفته برای تولیدکنندگان کوچکتر مقرون به صرفهتر خواهد شد. حتی ممکن است استفاده از فناوریهای نوپدید در کارخانههای کوچک بیشتر از بزرگترها رواج پیدا کند، زیرا معمولا تولیدکنندگان بزرگ تمایل زیادی به کارآفرینی و نوآوری از خود نشان نمیدهند. این موضوع فرصتی در اختیار تولیدکنندگان بزرگتر قرار میدهد تا بیشتر دیده شوند و کارآفرینی کنند.
احتمالاً شاهد افزایش استفاده از نرم افزارهای دسترسیباز (open source) نیز خواهیم بود. بدین ترتیب، فرصتهای بیشتری در اختیار شرکتها و افراد قرار خواهد گرفت.
بدین ترتیب، احتمالا نیاز به برنامهنویسی و کدنویسیهای حجیم کم شود. اینگونه همه افراد دارای ایده میتوانند پیشرفت کنند و قرار نیست قدرت در دست افرادی باقی بماند که توانایی رمزگذاری و انحصاری کردن امکانات را دارند.