wikishimi.com
بازار پر نوسان و تغییرات لحظهای قیمت دلار در یک هفته اخیر، افزایش قیمت میانگین هفتگی دلار نیمایی به میزان 2.32 درصد نسبت به هفته گذشته،و همچنین خبرهایی مبنی افزایش نسبی قیمت جهانی این فرآورده، متقاضیان در بورس کالا را با جهش قابل ملاحظه قیمت پایه PVC E6834 مواجه کرد.
اختصاصی ویکیشیمی: بازار پر نوسان و تغییرات لحظهای قیمت دلار در یک هفته اخیر، افزایش قیمت میانگین هفتگی دلار نیمایی به میزان 2.32 درصد نسبت به هفته گذشته، که از 6 بهمن تاکنون بیسابقه میباشد و همچنین خبرهایی مبنی افزایش نسبی قیمت جهانی این فرآورده، متقاضیان در بورس کالا را با جهش قابل ملاحظه قیمت پایه PVC E6834 عرضه شده توسط شرکت پتروشیمی اروند در روز 4 اسفند، مواجه کرد.
به نظر میرسد عدم ثبات نرخ ارز و آشفتگی بازار حاصل از آن در دو هفته اخیر، همچنان علت پیشی گرفتن تقاضا به عرضه این محصول در بازار معاملات بورس بود، اما مقادیر مذکور نسبت به هفته پیش تغییر نکرده و به ترتیب برابر با 451 و 572 تن باقی ماند. با اینحال قیمت پایه عرضه شده در بورس جهش 3.3 درصدی نسبت به هفته گذشته داشت و این محصول با قیمت پایه 327386 ریال/کیلوگرم نقدی به بورس کالا عرضه شد. البته لازم به ذکر است که قیمت جهانی کالا از سوی دفتر توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی جهت محاسبه قیمت پایه اعلام نگردید که علت آن احتمالا تغییر سرپرست این مجموعه از سوی مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی در 3 اسفند ماه میباشد.
خبر دیگر اینکه طی ابلاغیه مورخ 4/12/99 کمیته تخصصی محصولات پتروشیمی به شرکت بورس کالای ایران سقف خرید PVC E6834 از بهین یاب به 1 ماه تقلیل داده شد و این در حالیست که کمیته مذکور میزان سقف خرید از بهین یاب در روز 23 دی ماه سال جاری به 3 ماه افزایش داده بود. تصمیم به افزایش یا کاهش سقف سهمیه خرید، برای تنظیم بازار و کنترل تقاضا انجام میشود. به عبارت دیگر، مدیریت عملیات بازار بورس کالا در زمان افزایش تقاضا، میزان سهمیه خرید را به ماهیانه کاهش میدهد و در زمان کاهش تقاضا، سهمیه خرید را افزایش میدهد تا مشتریان خرید بیشتری انجام دهند، و کاهش از سه ماه به یک ماه مسلما به علت افزایش تقاضا برای این کالا از هفته گذشته میباشد. با توجه به افزایش شدید نرخ ارز نیمایی و بالا رفتن تقاضا از هفته گذشته، کمیته تخصصی محصولات پتروشیمی که میبایست در راستای تعدیل قیمت که بخشی از عملیات تنظیم بازار است گام بردارد، با کاهش سقف خرید در اصل گامی در خلاف جهت منافع مصرف کننده برداشت و باعث افزایش سقف رقابت کالا و به عبارتی افزایش قیمت پایانی کالا گردید. در نتیجه با اینکه مقدار تقاضا و عرضه و همچنین تفاوتشان به همان میزان هفته گذشته بود، درصد رقابت نسبت به هفته گذشته فزونی گرفت و از 4.47درصد به 4.64 رسید. به عبارتی این کالا با قیمت پایانی 341999 ریال/کیلوگرم در بورس معامله گردید و از رشد 3.3 درصدی که همان رشد قیمت پایه می باشد، برخوردار شد.